بدون شک سقط جنین مسئله ای بسیار ناراحتکننده است. باتوجه به این که تعداد بسیار زیادی از مادرها قصد دارند مدتی بعد از سقط برای بارداری مجدد اقدام کنند، نکته بسیار مهم اهمیت تغذیه بعد از سقط جنین است تا بدن شما خود را بازیابی کرده و مجدداً برای بارداری آماده گردد. به همین سبب قصد داریم در این مطلب به شما بگوییم که بعد سقط چی بخوریم چی نخوریم؟
بعد سقط چی بخوریم چی نخوریم
مطمئناً سقط جنین چیزی نیست که به راحتی از آن بگذرید. بعد از سقط، بدن مادر خیلی ضعیف میشود، لذا علاوه بر حمایت عاطفی، به تغذیه جسمی مناسب نیز نیاز دارد. سقط جنین با خونریزی، سرگیجه و در نهایت ضعف عمومی همراه است. تغذیه در این دوره تأثیر فراوانی بر سلامتی شما دارد. برای بهبودی هر چه بیشتر و سریعتر در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد بایدها و نبایدهای غذایی بعد از سقط با هم گفتگو کنیم.
بهترین غذاهایی که بعد از سقط جنین باید خورد:
غذاهای غنی از آهن
از آنجا که سقط جنین با خونریزی شدید همراه میشود، اولین نکته ای که هنگام تغذیه باید رعایت کرد، مصرف غذاهای غنی از آهن است. خونریزی شدید مقدار آهن موجود در بدن را کاهش داده و به کم خونی و علائم مرتبط به آن منجر میگردد. احساس خستگی و ضعف به عنوان علائم شایع بعد از سقط، دلیل دیگری بر لزوم مصرف غذاهای غنی از آهن است. آهن مشتق از هموگلوبین یا آهم هِم به راحتی جذب بدن میشود از این رو بهترین نوع آهنی است که میتوان بعد از سقط استفاده کرد. ظاهراً گوشت بهترین منبع آهن هِم (آهن مشتق از هموگلوبین) بهشمار میآید اما باید به صورت کاملاً پخته مصرف شود. برای جذب بهتر آهن در بدن حتماً از غذاهای سرشار از ویتامین ث استفاده کنید.
غذاهای نشاط آور
سقط جنین و از دست دادن فرزند قلب هر مادری را به درد میآورد، بر باد رفتن تمام امیدها و آرزوهایی که برای فرزند آینده تان داشتید، ساده نیست. بسیاری از افراد بعد از سقط، افسرده میشوند. اگرچه برخی مادران بلافاصله بعد از سقط به حالت طبیعی بازمیگردند ولی شمار زیادی نیز تا مدتها افسرده باقی میمانند؛ بنابراین برای مقابله با افسردگی مصرف غذاهای سرشار از منیزیم شامل آجیل، لوبیا و شکلات ساده است که به راحتی نیز قابل تهیه هستند، پیشنهاد میشود. این دسته از مواد غذایی علاوه بر اینکه در بهبودی افسردگی مؤثرند، باعث افزایش تولید انرژی بدن، عملکرد عضلات و عصب نیز میشوند و سلولها را ترمیم میکنند.
غذاهای غنی از کلسیم
ذخایر کلسیم بدن در دوران بارداری به سرعت کاهش مییابد، بنابراین مصرف غذاهای سرشار از کلسیم اهمیت حیاتی دارد. بهترین منابع کلسیم عبارتند از میوههای خشک، لبنیات، شیر، غذاهای دریایی مانند ساردین و ماهی قزل آلا، سبزیجات برگ سبز تیره و سویا که میتوانید در برنامه غذایی خود بگنجانید.
غذاهایی که بعد از سقط جنین باید از آنها پرهیز کنید
تغذیه خوب به معنای منع مصرف غذاهایی است که برای بهبود وضعیت جسمانی شما خوب نیستند.
شیر و گوشت چرب
حتماً نمیخواهید التهاب بعد از سقط جنین به درد و ناراحتی بیانجامد. فرآوردههای لبنی و گوشتهای چرب باعث التهاب میشوند. غذاهایی مانند پنیر، کره، گوشت خوک، گوشت گاو، شیر پرچرب و گوسفند را بهطور کامل کنار بگذارید.
نشاستههای کم فیبر
کربوهیدراتها انرژی دهندههای بسیار خوبی هستند و حتی از میزان قند بدن مراقبت میکنند. اما نشاستههای کم فیبر و دانههای تصفیه شده اثرات منفی بر بدن دارند و منجر به نوسانات سریع در سطح قند خون میشود. به همین دلیل باید مقدار مصرف نشاستههای کم فیبر مانند رشته فرنگی، انواع نانهای سفید نظیر پرتزل، تخم مرغ و برنج را در رژیم غذایی محدود کرد.
شیرینیها
غذاهای شیرین با شاخص بالای گلوکز نوسانات قند خون ایجاد میکند. بعد از سقط از مصرف نوشیدنیهای گازدار و آب نبات اکیداً خودداری کنید.
تنقلات
همه مردم گاهی هله هوله میخورند. اما باید اعتدال را رعایت کرد؛ بنابراین مراقب باشید بعد از سقط هله هوله جای وعده غذایی اصلی را نگیرد. بدن در این دوره به مواد مغذی نیاز دارد در حالیکه تنقلات فقط دارای کالری بیارزش هستند و مانع از غذا خوردن و جذب مواد غذایی میشوند. حال که میدانید بعد سقط چی بخوریم چی نخوریم؟ با در پیش گرفتن تغذیه صحیح و سالم بدن خود را برای بارداری مجدد آماده کنید.