سلامت

چطور بچه رو از پوشک بگیریم

بهترین زمان برای از پوشک گرفتن بچه

بسیاری از مادران در مورد زمان از پوشک گرفتن بچه‌ها تردید دارند و نمی‌دانند که چه زمانی برای این کار مناسب است. معمولاً از ۱۸ ماهگی تا ۲۴ ماهگی بهترین زمان برای از پوشک گرفتن بچه محسوب می‌شود. باید در نظر داشت که حال کنترل ادرار و مدفوع در پسران دیرتر از دختران اتفاق می‌افتد. به همین علت برای از پوشک گرفتن پسران بعد از پایان دو سالگی بهتر است اقدام شود. معمولاً کودکان کنترل مدفوع را زودتر از کنترل ادرار می‌آموزند. البته نباید فراموش کرد که زمان مناسب از پوشک گرفتن کودک تا حد زیادی به آمادگی کودک شما بستگی دارد و این مدت بنا به ویژگی‌ها و آمادگی کودک می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد.

آموزش دستشویی رفتن به کودکان

ایجاد آمادگی ذهنی

اول از همه، آمادگی ذهنی مهمترین بخشی است که والدین برای صحبت با فرزند خود و اطمینان از آمادگی ذهنی کودک به آن نیاز دارند

به تصمیم کودک احترام بگذارید

بسیار مهم است که کودکان تصمیم بگیرند این کار را به تنهایی انجام دهند.

جدیت در انجام به موقع

بنابراین شما باید در این مورد با کودک صحبت کنید و هنگامی که تصمیم قطعی برای درخواست پوشک گرفتید، دیگر بهانه و بهانه ای نداریم. امشب مهمانی است!

موقعیت و شرایط لازم را ایجاد کنید

شما باید حداقل چند روز در خانه بمانید و حتی مهمان نگیرید تا کودک بتواند این مرحله را در آرامش طی کند.

آمادگی جسمانی کودک را ارزیابی کنید

در مرحله بعدی آمادگی جسمانی کودک، برای بسیاری از کودکان بسیار مهم است که این مهارت را تا سه سالگی به دست آورند و برخی از آنها توانایی جسمانی رفتن به توالت زودتر و در حدود دو سالگی را به دست می‌آورند.

هماهنگی عضلات کودک را ارزیابی کنید

یکی از عوامل مهم در یادگیری توالت رفتن، توانایی کودک در هماهنگی ماهیچه‌ها است، که در برخی از کودکان کنترل ماهیچه‌ها و عصب‌ها را سریعتر توسعه می‌دهد و توانایی حفظ و دفع ادرار و مدفوع را ایجاد می‌کند، در برخی دیگر این توانایی بعداً به دست می‌آید.

نکات مهم در آموزش توالت رفتن کودکان

  1. در چند روز اول، نوزاد را هر نیم ساعت به دستشویی ببرید، سپس هر ساعت و پس از کنترل کامل، هر سه ساعت کودک را به دستشویی ببرید.
  2. سه ساعت تقریباً زمان مناسبی برای بردن بچه‌ها به دستشویی است، زیرا برای تنبلی مثانه خیلی کوتاه نیست و برای ایجاد آسیب به مثانه نیز دیر نیست.
  3. شب‌ها، کودک خود را در چند شب اول و هر سه ساعت در چند شب دوم بیدار کنید و او را به دستشویی ببرید تا نحوه کنترل حمام در شب را بیاموزد.
  4. پس از مدتی، نیازی به بردن کودک به دستشویی در شب نیست و کودک می‌تواند شب را بخوابد و در صورت لزوم از خواب بیدار شود.
  5. رفتار و آرامش مناسب در مواقعی که کودک قابل کنترل نیست بسیار مهم و کلیدی است، زیرا در صورت رفتارهای احساسی و نادرست این روند را می‌تواند دشوار کند.
  6. جالب است بدانید که بیرون رفتن بچه‌ها و دیدن مدفوع خود در ابتدا بسیار ترسناک است، بنابراین در بیشتر موارد ترجیح می‌دهند مدفوع خود را حفظ کرده و از توالت رفتن خودداری کنند.
  7. بهترین راه این است که برای کودک خود قصه ای تعریف کنید تا وقتی آن را به صورت غیر مستقیم می‌شنوند، متوجه شوند که ترسیدن طبیعی است و این ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد، یا قصه‌هایی ارائه دهید که اجابت مزاج را برای کودک جذاب کند، مانند به عنوان مثال صندلی او آن را با اشکال جالب مقایسه کنید.
  8. برای تفریح، پیک نیک و مسافرت، حتماً یک توالت فرنگی بچگانه همراه خود داشته باشید و مکان‌هایی را انتخاب کنید که دسترسی به حمام و امکانات را برای کودکان فراهم می‌کند.

توالت مناسب برای کودکان

برای شروع به هیچ عنوان از توالت‌های بزرگسالان برای آموزش دستشویی رفتن مستقل کودکانتان استفاده نکنید، در ابتدا در نوع بزرگسال چه ایرانی چه فرنگی به واسطه عدم هماهنگی اندازه لگن کودکان با گودال توالت، کودک احساس عدم امنیت می‌کند و این باعث عدم تمرکز و ایجاد اضطراب زیادی در کودکان برای ادامه آموزش ایجاد می‌کند.

تارا قهرمانی

تارا قهرمانی هستم، عاشق نویسندگی هستم و پنج ساله که تو حوزه های مختلف تکنولوژی، مد و فشن و... فعالیت میکنم. ممنون میشم نظرتون رو درمورد مقالاتی که نوشتم از قسمت درج دیدگاه بهم بگید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا